
Kycklingbröst med potatis och äggstomp
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg potatis
- 2 st ägg
- 0.5 st gul lök
- 2 msk smör
- 0.5 dl filmjölk
- salt
- svartpeppar
- salt
- svartpeppar
- 600 g kycklingbröstfilé
- smör till stekning
- raps/matolja till stekning
- 70 g salladsmix
- 15 g färsk dill
- 0.5 st citron
Gör så här
- Lägg potatisen i en kastrull och lägg samtidigt i äggen. När potatisen och äggen börjar koka, ta tiden på 3 min, lyft upp äggen och kallspola dem. Skala!
- Salta och peppra kycklingen och stek den i smör och olja, vänd lite då och då. Målet är att inte använda ugnen utan att steka den klart i stekpannan, ca 7 min på varje sida. Låt kycklingen vila och färdigställ potatisen.
- Skala och hacka lök. Häll av vattnet från potatisen och gröp ur äggen ur skalet och lägg i lök. Ta i smör och filmölk. Stompa med en visp, det ska vara grovt och äggen ska göra det hela krämigt! Salta och peppra.
- Lägg salladen i en skål, klipp över dillen och pressa över citron.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna