
Kycklinggryta med äpple
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 2 msk raps/matolja
- salt
- 1 st gul lök
- 4 st kycklingklubbor
- smör till stekning
- 0.5 dl koncentrerad äppledryck
- 80 g syltlök
- 1.5 msk kycklingfond
- 1 dl vatten
- 2.5 dl vispgrädde
- 1 msk grovkornig senap
- salt
- svartpeppar
- 200 g vitkål
- 100 g morötter
- 1 st äpple
- 2 msk raps/matolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och klyfta potatisen, lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
- Skala och skiva löken. Dela kycklingklubborna i leden. Stek lök och kyckling i smör i en gryta tills kycklingen fått fin färg. Rör i äppledryck, syltlök, fond, vatten, grädde och senap. Sjud i ca 30 min. Smaka av med salt och peppar.
- Strimla kål och skalade morötter fint, strimla äpple. Blanda allt och rör i olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
En skiva bröd är gott att servera till den färdiga maten.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna