
Kycklinggryta med svamp
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 4 dl ris
- 250 g champinjoner
- 1 st rödlök
- 200 g kycklingbacon
- smör till stekning
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
- salt
- peppar
- 200 g morötter
- 35 g rucola
Gör så här
- Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
- Skiva svampen och stek den tills den vätskat ur sig i en torr stekpanna. Lägg över i en skål.
- Skala och strimla lök. Skiva och stek kycklingbacon i smör tillsammans med lök. Häll tillbaka svampen och rör i matlagningsgrädde, vatten och fond. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med skalade och strimlade morötter blandat med rucola.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
En supergod vinägrett till salladen får du om du rör samman 1 tsk dijonsenap, 1 msk olja, 0,5 msk vitvinsvinäger, en klick honung, 3 krm dragon, salt och peppar.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna