
Kycklingkebab med salsa
9
PersonligaPoints per portion
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Kycklingkebab
- 1 förp färsk koriander
- 0.5 st röd chili
- 1 bit färsk ingefära
- 2 klyftor vitlök
- 500 g kycklingfärs
- 0.5 st lime
- 1.5 tsk garam masala
- 0.5 tsk salt
- 1 msk rapsolja
- 4 st medium tortillabröd
Salsa
- 250 g körsbärstomater
- 0.5 st rödlök
- 0.5 st lime
Gör så här
- Finhacka koriander och röd chili. Riv ingefära och vitlök fint.
- Blanda ihop koriander, röd chili, ingefära, vitlök, färs, rivet limeskal och pressad limesaft, garam masala och salt. Ta en del av färsblandningen och kläm fast ordentligt på metallspett och forma till långa kebaber. Pensla med olja och grilla eller stek runt om tills de fått fin färg och är genomstekta.
- Finhacka tomat och lök och blanda ihop med pressad limesaft. Servera kycklingkebab och salsa i tortillabröd.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Börja med att steka lite av färsen för att smaka av om du behöver krydda den något mer. Får du ingefära över kan du spara den till recept E. Du kan hoppa över momentet med grillspett och forma färsblandningen till köttbullar eller biffar och stek i panna. Servera gärna med en klick yoghurt.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna