Laksa, malaysisk soppa med tofu eller kycklingLaksa, malaysisk soppa med tofu eller kycklingLaksa, malaysisk soppa med tofu eller kycklingCook Time: Yield: 4Ingredients:ingefäravitlöksklyftor, hackadeschalottenlökar, hackadecitrongräsröd currypastakorianderjapansk sojaneutral oljavattenkokosmjölkgrönsaksfondströsockerfisksåsstrimlad kycklingtofusaltlime, saftennudlarsockerärtorärtskotthackad röd chilikoriandercitronklyftorInstructions:
  1. Skala och skiva ingefäran. Skala vitlöken och schalottenlöken. Banka till citrongräset med skaftet på kniven så att det krossas. Mixa ingefära, vitlök, schalottenlök, citrongräs, currypasta, koriander, soja och olja.
  2. Hetta upp en gryta och stek kryddpastan i ett par minuter. Rör i vatten, kokosmjölk, fond, socker och fisksås. Lägg i strimlad kyckling eller tärnad tofu. Sjud i ca 10 min. Smaka av med salt och limesaft.
  3. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
  4. Lägg nudlar och strimlade sockerärtor i skålar. Toppa med soppa, ärtskott, hackad chili, koriander och citronklyfta.
Laksa, malaysisk soppa med tofu eller kyckling
recipe
City Gross
45 min

Laksa, malaysisk soppa med tofu eller kyckling

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Kryddpasta

  • 30 g ingefära
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 2 st schalottenlökar, hackade
  • 1 förp citrongräs
  • 1 msk röd currypasta
  • 10 g koriander
  • 1 msk japansk soja
  • 0.5 dl neutral olja
  • 6 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2.5 msk grönsaksfond
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk fisksås
  • 550 g strimlad kyckling
  • 400 g tofu
  • salt
  • 1 st lime, saften
  • 250 g nudlar
  • 150 g sockerärtor

Till Servering

  • 2 dl ärtskott
  • hackad röd chili
  • koriander
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skala och skiva ingefäran. Skala vitlöken och schalottenlöken. Banka till citrongräset med skaftet på kniven så att det krossas. Mixa ingefära, vitlök, schalottenlök, citrongräs, currypasta, koriander, soja och olja.
  2. Hetta upp en gryta och stek kryddpastan i ett par minuter. Rör i vatten, kokosmjölk, fond, socker och fisksås. Lägg i strimlad kyckling eller tärnad tofu. Sjud i ca 10 min. Smaka av med salt och limesaft.
  3. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
  4. Lägg nudlar och strimlade sockerärtor i skålar. Toppa med soppa, ärtskott, hackad chili, koriander och citronklyfta.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem