Majs och pumpasoppa med picklade morötter och kycklingMajs och pumpasoppa med picklade morötter och kycklingMajs och pumpasoppa med picklade morötter och kycklingCook Time: Yield: 4Ingredients:morötterättikasockervattengul lökvitlöksklyftaröd chilibutternutpumpaolja till stekningmajsvattenkycklingfondvispgräddesaltsvartpepparkycklinglårfilésmör till stekningolja till stekningcurrysaltsvartpepparInstructions:

1. Skala och hyvla morötterna tunt, gärna med en mandolin. Koka upp ättika, socker och vatten. Slå på morötterna och låt stå medans ni gör soppa och kyckling.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur chilin, strimla den fint. Skala och tärna ner pumpan. Fräs löken och chilin i olja, tillsätt avhälld majs och låt fräsa en stund till. Tillsätt pumpan, vatten, kycklingfond och vispgrädde. Låt koka 20 min tills pumpan är mjuk. Mixa slät och smaka av med salt och peppar.
3. Dela ner kycklinglårfilén i mindre bitar och stek i smör och olja till fin färg, krydda med curry, salt och peppar.
4. Lägg kycklingen i sopptallriken och slå på soppan, toppa med morötterna.
5. Servera.

Majs och pumpasoppa med picklade morötter och kyckling
recipe
City Gross
35 min

Majs och pumpasoppa med picklade morötter och kyckling

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • 0.25 dl ättika
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 st butternutpumpa
  • olja till stekning
  • 240 g majs
  • 6 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1.5 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 600 g kycklinglårfilé
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 1 msk curry
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och hyvla morötterna tunt, gärna med en mandolin. Koka upp ättika, socker och vatten. Slå på morötterna och låt stå medans ni gör soppa och kyckling.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur chilin, strimla den fint. Skala och tärna ner pumpan. Fräs löken och chilin i olja, tillsätt avhälld majs och låt fräsa en stund till. Tillsätt pumpan, vatten, kycklingfond och vispgrädde. Låt koka 20 min tills pumpan är mjuk. Mixa slät och smaka av med salt och peppar.
  3. Dela ner kycklinglårfilén i mindre bitar och stek i smör och olja till fin färg, krydda med curry, salt och peppar.
  4. Lägg kycklingen i sopptallriken och slå på soppan, toppa med morötterna.
  5. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem