Nasi goreng med nudlarNasi goreng med nudlarNasi goreng med nudlarCook Time: Yield: 4Ingredients:äggnudlarröd paprikabroccolirapsoljakycklingfiléhoisinsåskycklingfondvattenketjap manischiliflakesäggknippe salladslöklimeInstructions:
  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla paprika och broccoli (inkl. stammen). Skär kycklingen i mindre bitar.
  3. Hetta upp olja i en djup panna. Stek kycklingbitarna tills de är nästan genomstekta. Blanda ner grönsakerna och låt dem steka med tills de fått färg. När kycklingen är genomstekt, blanda ner hoisinsås, fond, vatten och nudlar och låt fräsa med tills allt är varmt. Smaka av med ketjap manis och chili flakes.
  4. Häll upp lite vatten i botten av en stekpanna och stek äggen.
  5. Lägg upp nasi goreng i skålar och toppa med ägg och strimlad salladslök. Pressa över lite limesaft.
Nasi goreng med nudlar
recipe
WW ViktVäktarna
25 min

Nasi goreng med nudlar

10-15

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 250 g äggnudlar
  • 1 st röd paprika
  • 1 st broccoli
  • 2 tsk rapsolja
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 förp hoisinsås
  • 0.5 msk kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • 0.5 msk ketjap manis
  • chiliflakes
  • 4 st ägg
  • 1 st knippe salladslök
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla paprika och broccoli (inkl. stammen). Skär kycklingen i mindre bitar.
  3. Hetta upp olja i en djup panna. Stek kycklingbitarna tills de är nästan genomstekta. Blanda ner grönsakerna och låt dem steka med tills de fått färg. När kycklingen är genomstekt, blanda ner hoisinsås, fond, vatten och nudlar och låt fräsa med tills allt är varmt. Smaka av med ketjap manis och chili flakes.
  4. Häll upp lite vatten i botten av en stekpanna och stek äggen.
  5. Lägg upp nasi goreng i skålar och toppa med ägg och strimlad salladslök. Pressa över lite limesaft.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
I vissa Nasi goreng-traditioner ska man steka äggen till en omelett, sedan strimla den och servera överst i pannan. Välj din favorit! Ketjap manis är en söt sojasås. Har du inte det hemma kan du hoppa över den eller smaka av med annan soja om du önskar.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem