Snabb cassoulet med kyckling & kryddigt risSnabb cassoulet med kyckling & kryddigt risSnabb cassoulet med kyckling & kryddigt risCook Time: Yield: 4Ingredients:olivoljabasmatiristomatpuréspiskumminpaprikapulvermajspotatischorizogul lökvitlöksmörtorkad timjanrosmarinvattenfärdig kycklingvita bönorsaltsvartpepparspenatInstructions:
  1. Värm olivolja i en kastrull och stek sedan riset i oljan tills det fått lite färg.
  2. Rör i tomatpuré, spiskummin, paprikapulver och låt steka en halv minut. Rör om hela tiden. Häll på vatten enligt förpackningen och lägg på ett lock. Låt allt puttra på medeltemp tills riset är klart, se koktid på förpackningen. Rör i majsen när riset är klart.
  3. Skala och tärna potatis. Slanta korven. Skala och hacka lök och vitlök. Stek allt i en gryta med smör tillsammans med timjan och rosmarin. Häll på vatten så att det precis täcker. Sjud tills potatisen är mjuk.
  4. Rör i kyckling och bönor. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med spenat.
Snabb cassoulet med kyckling & kryddigt ris
recipe
City Gross
35 min

Snabb cassoulet med kyckling & kryddigt ris

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 4 dl basmatiris
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0.5 burk majs
  • 200 g potatis
  • 1 st chorizo
  • 0.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • smör
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • vatten
  • 200 g färdig kyckling
  • 400 g vita bönor
  • salt
  • svartpeppar
  • 60 g spenat

Gör så här

  1. Värm olivolja i en kastrull och stek sedan riset i oljan tills det fått lite färg.
  2. Rör i tomatpuré, spiskummin, paprikapulver och låt steka en halv minut. Rör om hela tiden. Häll på vatten enligt förpackningen och lägg på ett lock. Låt allt puttra på medeltemp tills riset är klart, se koktid på förpackningen. Rör i majsen när riset är klart.
  3. Skala och tärna potatis. Slanta korven. Skala och hacka lök och vitlök. Stek allt i en gryta med smör tillsammans med timjan och rosmarin. Häll på vatten så att det precis täcker. Sjud tills potatisen är mjuk.
  4. Rör i kyckling och bönor. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med spenat.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem