
Ugnsbakad kyckling med mozzarella
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 340 g pasta
- 600 g kycklingbröstfilé
- rapsolja
- 3 dl vispgrädde
- 4 msk syltlök
- 1 tsk torkad timjan
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk svartpeppar
- 1 msk balsamvinäger
- 1.5 msk kycklingfond
- 250 g mozzarella
- 100 g morötter
- 2 st tomat
- 0.5 st knippe salladslök
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
- Stek kycklingen i olja tills den fått fin färg och lägg den sen i en ugnsfast form.
- Rör samman grädde, hackad syltlök, timjan, pressad vitlök, svartpeppar, balsamvinäger och kycklingfond. Häll över kycklingen och laga klart i ugn ca 20 min. När det är 10 min kvar lägg på riven mozzarella.
- Skala och riv morötterna grovt, tärna tomater och hacka salladslök. Blanda i en skål.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna