Ugnsrostad blomkål med kycklinglår och örterUgnsrostad blomkål med kycklinglår och örterUgnsrostad blomkål med kycklinglår och örterCook Time: Yield: 4Ingredients:blomkålsmörpaprikapulverspiskummintorkad oreganoflingsaltsvartpepparkycklinglårfiléfärsk timjanfärsk rosmarinvitlöksklyftaolivoljaflingsaltsvartpepparInstructions:

1. Värm ugnen till 220-225 grader.
2. Ta bort stjälkbladen på blomkålen.
3. Gnid in hela blomkålen med smöret, pudra på kryddorna och salt runtom.
4. Lägg den på en ugnsplåt tillsammans med kycklinglåren, krossad vitlök, olivolja och hackade örter.
5. Sätt in i ugnen i cirka 30-35 minuter.

Ugnsrostad blomkål med kycklinglår och örter
recipe
City Gross
45 min

Ugnsrostad blomkål med kycklinglår och örter

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g blomkål
  • 100 g smör
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk torkad oregano
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1 st färsk timjan
  • 1 st färsk rosmarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 220-225 grader.
  2. Ta bort stjälkbladen på blomkålen.
  3. Gnid in hela blomkålen med smöret, pudra på kryddorna och salt runtom.
  4. Lägg den på en ugnsplåt tillsammans med kycklinglåren, krossad vitlök, olivolja och hackade örter.
  5. Sätt in i ugnen i cirka 30-35 minuter.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem