Lammstek i ugn med påsksalladLammstek i ugn med påsksalladLammstek i ugn med påsksalladCook Time: Yield: 6Ingredients:lammstek utan benparmaskinkavitlöksklyftorcitron, skaletkvistar rosmarin, bladenpersiljasaltpepparsmör till stekningdelikatesspotatissaltoljaknippe sparrishuvuden little gem salladsaltoljaknippe rädisorgurkasugarsnapsgräslökärtskottskånsk senaphonungcitron, saftendillraps/matoljasaltpepparInstructions:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gör 10 hål i köttet använd ett brynstål eller en kökskniv. Hacka samman parmaskinka, vitlök, citronskal och citronsaft, hackad rosmarin och hackad persilja. Tryck ner i hålen och gnid även in köttet med lite av röran. Krydda med salt och peppar. Bryn i smör tills den fått fin färg. Lägg i en ugnsfast form. Stek till en innertemp på ca 65 grader. Ös steken några gånger med skyn under stekningen. Låt steken vila medan du rostar potatisen.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Halvera potatisen och lägg i en form. Strö över salt och ringla över olja. Blanda och placera i ugnen. Ta ut när de fått fin färg och är mjuka rakt igenom.
  4. Bryt sparrisarna på hälften. Dela salladshuvudena i klyftor på längden. Salta lätt och stek sparris och sallad snabbt i olja. De ska bara få färg.
  5. Hyvla rädisor och gurka tunt. Strimla ärtorna och hacka gräslöken. Blanda allt med potatisen i en stor skål. Toppa med ärtskott.
  6. Blanda senap, honung och citron till dressingen. Finhacka dillen. Rör ihop alla ingredienserna med oljan. Smaka av med salt och peppar. Vänd ihop med potatissalladen.
  7. Servera.
Lammstek i ugn med påsksallad
recipe
City Gross
90 min

Lammstek i ugn med påsksallad

Välj antal portioner:

6 portion
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1.5 kg lammstek utan ben
  • 80 g parmaskinka
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron, skalet
  • 2 st kvistar rosmarin, bladen
  • 20 g persilja
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning
  • 1 kg delikatesspotatis
  • salt
  • olja
  • 1 st knippe sparris
  • 2 st huvuden little gem sallad
  • salt
  • olja
  • 1 st knippe rädisor
  • 1 st gurka
  • 150 g sugarsnaps
  • 15 g gräslök
  • 1 ask ärtskott

Dressing

  • 3 msk skånsk senap
  • 3 tsk honung
  • 1 st citron, saften
  • 20 g dill
  • 1 dl raps/matolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gör 10 hål i köttet använd ett brynstål eller en kökskniv. Hacka samman parmaskinka, vitlök, citronskal och citronsaft, hackad rosmarin och hackad persilja. Tryck ner i hålen och gnid även in köttet med lite av röran. Krydda med salt och peppar. Bryn i smör tills den fått fin färg. Lägg i en ugnsfast form. Stek till en innertemp på ca 65 grader. Ös steken några gånger med skyn under stekningen. Låt steken vila medan du rostar potatisen.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Halvera potatisen och lägg i en form. Strö över salt och ringla över olja. Blanda och placera i ugnen. Ta ut när de fått fin färg och är mjuka rakt igenom.
  4. Bryt sparrisarna på hälften. Dela salladshuvudena i klyftor på längden. Salta lätt och stek sparris och sallad snabbt i olja. De ska bara få färg.
  5. Hyvla rädisor och gurka tunt. Strimla ärtorna och hacka gräslöken. Blanda allt med potatisen i en stor skål. Toppa med ärtskott.
  6. Blanda senap, honung och citron till dressingen. Finhacka dillen. Rör ihop alla ingredienserna med oljan. Smaka av med salt och peppar. Vänd ihop med potatissalladen.
  7. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem