Påsklamm i ugn med rosmarin, mynta och citronPåsklamm i ugn med rosmarin, mynta och citronPåsklamm i ugn med rosmarin, mynta och citronCook Time: Yield: 4Ingredients:lammstek utan benvitlöksklyftorrosmarintimjanmyntasaltpepparsmör till stekningsmå potatisaroljasaltkörsbärstomatsparrismozzarellacrème fraichetimjanmyntacitron, saftenhonungsaltpepparInstructions:
  1. Påsklamm i ugn med rosmarin, mynta och citron: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gör 10 hål i köttet använd ett brynstål eller en kökskniv. Tryck i vitlök, rosmarin, timjan och mynta. Gnid in köttet med salt och peppar. Bryn i smör tills den fått fin färg. Lägg på ett galler och sätt en plåt under så att skyn fångas upp. Stek till en innertemp på ca 65 grader. Det tar 1-1,5 timme. Ös steken några gånger med skyn under stekningen.
  3. Rostad sötpotatissallad med sparris & mozzarella: Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Tvätta potatisen och koka den al dente. Lägg den på en smord plåt och krossa till dem. Ringla över olja och salta. Lägg på körsbärstomater, sparris och mozzarella. Laga i ugn ca 10-20 min.
  5. Örtsås: Rör samman crème fraiche och hackade örter. Smaka av med citron, honung, salt och peppar.
Påsklamm i ugn med rosmarin, mynta och citron
recipe
City Gross
180 min

Påsklamm i ugn med rosmarin, mynta och citron

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Påsklamm I Ugn

  • 1 kg lammstek utan ben
  • 5 st vitlöksklyftor
  • rosmarin
  • timjan
  • mynta
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning

Rostad Potatissallad

  • 1 kg små potatisar
  • olja
  • salt
  • 250 g körsbärstomat
  • 250 g sparris
  • 250 g mozzarella

Örtsås

  • 3 dl crème fraiche
  • 2 msk timjan
  • 2 msk mynta
  • 1 st citron, saften
  • honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Påsklamm i ugn med rosmarin, mynta och citron: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gör 10 hål i köttet använd ett brynstål eller en kökskniv. Tryck i vitlök, rosmarin, timjan och mynta. Gnid in köttet med salt och peppar. Bryn i smör tills den fått fin färg. Lägg på ett galler och sätt en plåt under så att skyn fångas upp. Stek till en innertemp på ca 65 grader. Det tar 1-1,5 timme. Ös steken några gånger med skyn under stekningen.
  3. Rostad sötpotatissallad med sparris & mozzarella: Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Tvätta potatisen och koka den al dente. Lägg den på en smord plåt och krossa till dem. Ringla över olja och salta. Lägg på körsbärstomater, sparris och mozzarella. Laga i ugn ca 10-20 min.
  5. Örtsås: Rör samman crème fraiche och hackade örter. Smaka av med citron, honung, salt och peppar.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem