
Påsklamm i ugn med rosmarin, mynta och citron
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Påsklamm I Ugn
- 1 kg lammstek utan ben
- 5 st vitlöksklyftor
- rosmarin
- timjan
- mynta
- salt
- peppar
- smör till stekning
Rostad Potatissallad
- 1 kg små potatisar
- olja
- salt
- 250 g körsbärstomat
- 250 g sparris
- 250 g mozzarella
Örtsås
- 3 dl crème fraiche
- 2 msk timjan
- 2 msk mynta
- 1 st citron, saften
- honung
- salt
- peppar
Gör så här
- Påsklamm i ugn med rosmarin, mynta och citron: Sätt ugnen på 175 grader.
- Gör 10 hål i köttet använd ett brynstål eller en kökskniv. Tryck i vitlök, rosmarin, timjan och mynta. Gnid in köttet med salt och peppar. Bryn i smör tills den fått fin färg. Lägg på ett galler och sätt en plåt under så att skyn fångas upp. Stek till en innertemp på ca 65 grader. Det tar 1-1,5 timme. Ös steken några gånger med skyn under stekningen.
- Rostad sötpotatissallad med sparris & mozzarella: Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta potatisen och koka den al dente. Lägg den på en smord plåt och krossa till dem. Ringla över olja och salta. Lägg på körsbärstomater, sparris och mozzarella. Laga i ugn ca 10-20 min.
- Örtsås: Rör samman crème fraiche och hackade örter. Smaka av med citron, honung, salt och peppar.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna