Meny
Se om vi kan leverera till dig

Fisk

Fisk och skaldjur är både gott och nyttigt. I våra manuella diskar hittar du färsk fisk varje dag hela veckan. Hela fiskar, filéer och pannfärdiga delikatesser preparerade i butikerna. När du handlar fisk och skaldjur hos oss ska du veta att vi gör allt vi kan för att bidra till ett hållbart och vettigt fiske runt om i världen. Det har vi gjort ända sedan 2008.

LaxkotlettLaxkotlett

Underbart god men skör. Grilla gärna i ett grillhalster för bästa resultat.

Fiskguide

City Gross egen ”Policy & fiskguide” är skapad med utgångspunkt från Världsnaturfondens listor i Norden, Greenpeace rödlista och Miljöstyrningsrådets rekommendationer med grön-, gul och rödmarkering på kända fiskar. Du hittar guiden i våra fiskdiskar.

GuldsparidGuldsparid

Guldsparid är en köttig fisk som är god att grilla.

FiskspettFiskspett

Fiskspett med rödlök, tomat, paprika och svamp.

Tips! Ett grillhalster hjälper dig att hålla ihop fisken som kan vara svår att helgrilla.

Fisk ska grillas långsamt för att behålla smak och fin konsistens. Håll gallret en bit från glöden, annars riskerar fisken att bli torr och hård.

- Tunna filéer: 3-4 minuter. Grilla endast ena sidan.
- Tjocka filéer: 4 minuter på varje sida.
- Laxkotletter (2-3 cm tjocka): 3-4 minuter på varje sida.
- Foliepaket: Beräkna ca 10-20 minuter.
- Stor, halv fisk, t ex lax eller makrill: 15-20 minuter. Låt skinnet vara kvar.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner