Meny
Se om vi kan leverera till dig

Burgare med syrad lök, lingon- & ingefärsslaw, rostad potatis

30-40 min
4 portioner
? Detta recept går att få som en variant. Bocka i ditt extra val och lägg till recept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Värm socker och vinäger i en gryta tills sockret löst sig. Skala och strimla rödlökarna. Lägg dem i en kastrull och dra av från värmen.
  4. Gör slaw. Strimla kålen fint, skala vitlök. Blanda vitkål och pressad vitlök i en skål och rör i lingon, yoghurt, ingefära och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  5. Forma burgare av färsen, salta, peppra och grilla.
  6. Servera med syrad lök, slaw och hamburgerbröd.

Tips

När steksaft börjar tränga upp så är köttet medium. Grillar du längre blir hamburgaren helt genomstekt och till slut torr. Använder du högrevsfärs behöver du inte binda färsen med exempelvis ägg. Bara forma och krydda runt om och lägg på grillen.

Hemmalista

Stäm gärna av hemmalistan för detta recept. Vi vill gärna bidra till att du har de basvaror som behövs för att din matlagning ska gå snabbt, enkelt och för att receptet ska bli supergott. Om något saknas, kan du lägga till det här nedan.

Finkornigt Hushållssalt med Jod
Falksalt, 1000 g
7,95 kr
Ingefära Malen
Santa Maria, 30 g
21,95 kr
Svartpeppar Grovmalen
Santa Maria, 38 g
24,95 kr
Rapsolja
Zeta, 1 l
17,95 kr
Vitvinsvinäger
Zeta, 250 ml
21,95 kr
Jfr.pris 87,80 kr / l
Gourmet - Flingsalt
Falksalt, 250 g
35,95 kr
Jfr.pris 143,80 kr / kg
Strösocker
Favorit, 2 kg
16,95 kr
Jfr.pris 8,48 kr / kg
Äkta Majonnäs
Findus, 200 g
15,95 kr
Jfr.pris 79,75 kr / kg
Rårörda Lingon
Björnekulla, 400 g
22,95 kr
Jfr.pris 57,38 kr / kg

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner