Meny
Se om vi kan leverera till dig

Citronbakad spättafilé med risotto och gräslök

20-30 min
4 portioner
? Detta recept går att få som en variant. Bocka i ditt extra val och lägg till recept.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg fisken i en skål, salta och peppra. Blanda i honung, citron och olivoljan. Vänd runt och låt stå 5 min. Vik fisken och sätt den på spetten.
3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs på löken och riset i en rymlig kastrull, salta. Lägg i lagerbladen och häll i hälften av vattnet, låt riset sjuda sakta, häll på resten av vattnet.
4. Sätt in fisken i ugnen i 10 min. Ta ut fisken och häll i spadet från fisken i riset.
5. Riv osten. Innan servering, ta i smöret och riven ost i risotton, salta och peppra.
6. Finhacka gräslöken och strö över den.

Hemmalista

Stäm gärna av hemmalistan för detta recept. Vi vill gärna bidra till att du har de basvaror som behövs för att din matlagning ska gå snabbt, enkelt och för att receptet ska bli supergott. Om något saknas, kan du lägga till det här nedan.

Finkornigt Hushållssalt med Jod
Falksalt, 1000 g
7,95 kr
Ekologiskt Smör
Favorit, 250g
20,50 kr
Jfr.pris 79,80 kr / kg
Svartpeppar Malen
Santa Maria, 38 g
24,95 kr
Olivolja Classico X-Jungfruolja
Monini, 500 ml
46,95 kr
Jfr.pris 93,90 kr / l
Flytande Honung
Favorit, 350 g
29,95 kr
Jfr.pris 85,57 kr / kg
Lagerblad
Budget, 4g
12,95 kr

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner