Meny
Se om vi kan leverera till dig

Kycklingbröst med potatis och äggstomp

20-30 min
4 portioner
? Detta recept går att få som en variant. Bocka i ditt extra val och lägg till recept.

Gör så här

1. Lägg potatisen i en kastrull och lägg samtidigt i äggen.
När potatisen och äggen börjar koka, ta tiden på 3 min, lyft upp äggen och kallspola dem. Skala!
2. Salta och peppra kycklingen och stek den i smör och olja, vänd lite då och då. Målet är att inte använda ugnen utan att steka den klart i stekpannan, ca 7 min på varje sida. Låt kycklingen vila och färdigställ potatisen.
3. Skala och hacka lök. Häll av vattnet från potatisen och gröp ur äggen ur skalet och lägg i lök .Ta i smör och filmölk. Stompa med en visp, det ska vara grovt och äggen ska göra det hela krämigt! Salta och peppra.
4. Lägg salladen i en skål, klipp över dillen och pressa över citron.

Hemmalista

Stäm gärna av hemmalistan för detta recept. Vi vill gärna bidra till att du har de basvaror som behövs för att din matlagning ska gå snabbt, enkelt och för att receptet ska bli supergott. Om något saknas, kan du lägga till det här nedan.

Finkornigt Hushållssalt med Jod
Falksalt, 1000 g
7
95
Jfr.pris 7,95 kr / kg
Filmjölk 3 %
Arla®, 1000g
10
50
Jfr.pris 10,50 kr / kg
Ekologiskt Smör
FAVORIT, 250g
20
50
Jfr.pris 82,00 kr / kg
Svartpeppar Malen
Santa Maria, 38 g
25
50
Jfr.pris 25,50 kr / kg
Nyckelhålsmärkt
Rapsolja
Zeta, 900ml
18
95
Jfr.pris 21,06 kr / l

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner