Meny
Se om vi kan leverera till dig

Rostbiff med krämig potatisgratäng och champinjonsallad

40-60 min
4 portioner
? Detta recept går att få som en variant. Bocka i ditt extra val och lägg till recept.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 130 grader. Salta och peppra rostbiffen. Bryn den i smör och olja. Sätt in i ugnen och sätt i en stektermometer. Stek till önskad innertemperatur. När den visar 55 grader är rostbiffen rosaröd.
2. Krossa vitlöken med baksidan av en kniv. Koka upp grädde, mjölk med vitlöken. Ta i salt och peppar.
3. Skiva potatisen tunt med skalet på. Gärna med en grönsaksskärare.
4. Lägg i potatisen i gräddkoket. Låt den stå och små bubbla. Rör hela tiden då det bränner lätt. Potatisen ska nästan gå helt klart och hela gräddkoket ska bli krämigt. Häll över i en ugnsfastform.
5. Ta ut köttet och höj ugnstemperaturen till 220 grader. Sätt in potatisen och låt den bli gratinerad. Känn med en kniv så att den är mjuk, ca 10 min.
6. Skiva svampen tunt, lägg på ett fat och pressa över citronen. Hacka löken och strö över den.

Hemmalista

Stäm gärna av hemmalistan för detta recept. Vi vill gärna bidra till att du har de basvaror som behövs för att din matlagning ska gå snabbt, enkelt och för att receptet ska bli supergott. Om något saknas, kan du lägga till det här nedan.

Finkornigt Hushållssalt med Jod
Falksalt, 1000 g
7
95
Jfr.pris 7,95 kr / kg
Kravmärkt EU Eco label FSC
Ekologisk Standardmjölk
Arla®, 1l
11
60
Jfr.pris 11,60 kr / kg
Ekologiskt Smör
Favorit, 250g
20
50
Jfr.pris 82,00 kr / kg
Svartpeppar Malen
Santa Maria, 38 g
25
50
Jfr.pris 25,50 kr / kg
Nyckelhålsmärkt
Rapsolja
Zeta, 900ml
18
95
Jfr.pris 21,06 kr / l

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner