Meny
Se om vi kan leverera till dig

Rödbets- & fetaostpaj med spenatsallad toppad av solroskärnor

30-40 min
4 portioner
Detta är ett vegetariskt recept.
? Detta recept går att få som en variant. Bocka i ditt extra val och lägg till recept.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.1. Gör degen. Blanda samman mjöl, smör och vatten. Kalva ut på väl mjölat bord och klä sen en form med pajdegen. Nagga och förgrädda skalet i ca 10 min.
3. Skala och riv rödbetorna grovt. Lägg dem i en förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, timjan, peppar, salt och ost. Häll i skalet och smula över fetaost. Laga i ugn ca 30 min.
4. Servera med spenat, solroskärnor, strimlad gurka ev honung och en klick yoghurt.

Tips

Om du vill skulle du kunna smula fetaosten över salladen istället för att ha den i pajen.

Hemmalista

Stäm gärna av hemmalistan för detta recept. Vi vill gärna bidra till att du har de basvaror som behövs för att din matlagning ska gå snabbt, enkelt och för att receptet ska bli supergott. Om något saknas, kan du lägga till det här nedan.

Finkornigt Hushållssalt med Jod
Falksalt, 1000 g
7
95
Jfr.pris 7,95 kr / kg
Kravmärkt EU Eco label FSC
Ekologisk Standardmjölk
Arla®, 1l
11
60
Jfr.pris 11,60 kr / kg
Ekologiskt Smör
Favorit, 250g
20
50
Jfr.pris 82,00 kr / kg
Svartpeppar Grovmalen
Santa Maria, 38 g
25
50
Jfr.pris 25,50 kr / kg
Timjan
Santa Maria, 16 g
25
50
Jfr.pris 25,50 kr / kg
Kärnvetemjöl
Kungsörnen, 2 kg
13
95
Jfr.pris 6,98 kr / kg
Flytande Honung
Favorit, 350 g
29
95
Jfr.pris 85,57 kr / kg

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner