Allt- i-en gryta med krispig sallad
353
Allt- i-en gryta med krispig sallad
recipe
City Gross
45 min

Allt- i-en gryta med krispig sallad

Ingredienser

  • 500 g nötkött
  • 2 st gul lök
  • 800 g potatis
  • 2 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 dl vatten
  • 2 dl alkoholfri öl
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st lagerblad
  • 1.5 msk kalvfond
  • aluminiumfolie
  • 200 g morötter
  • 200 g vitkål
  • 35 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär köttet i 3 mm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Skala och skiva potatisen.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kött och lök tillsammans med salt och peppar. Vispa ur stekpannan med vatten, öl, tomatpuré, lagerblad och fond, spara skyn.
  3. Varva potatis, lök och kött i en ugnssäker form. Börja och sluta med potatis.
  4. Häll över steksky. Lägg på ett lock av folie och laga i ugn ca 30-35 min.
  5. Gör sallad. Skala och strimla morötter fint. Strimla vitkål. Blanda i en skål med spenat.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem