Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Asiatisk rostbiffsallad med blomkålAsiatisk rostbiffsallad med blomkålAsiatisk rostbiffsallad med blomkålCook Time: Yield: 4Ingredients:rostbiffsaltnymalen svartpepparchiliflakessmör eller olja till stekningblomkålshuvudfint riven pepparrotkorianderrucolajapansk sojahonungvitvinsvinägerInstructions:

1.Sätt ugnen på 125 grader.
2.Krydda köttet och bryn det i en ugnsfast panna runtom tills det fått fin färg i smör eller olivolja.
3.Ställ i nedre delen av ugnen och laga i ca 2 timmar. Sätt gärna i en stektermometer i köttet.
4.Ta ut rostbiffen när temperaturen är 60 grader. Då är rostbiffen ljust rosa. Har du ingen termometer kan du känna på köttet som ska kännas fast med tryckmotstånd likt nästippen.
5.Låt rostbiffen vila och svalna i ca 15 minuter innan du skär upp den. Ska du servera den kall så bör den svalna helt innan du skivar upp den. Skiva rostbiffen så tunt du kan.
6.Blanda samman grovt riven blomkål, fint riven pepparrot, hackad koriander och rucola.
7.Servera med sojasåsen.

Asiatisk rostbiffsallad med blomkål
recipe
180 min

Asiatisk rostbiffsallad med blomkål

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1.2 kg rostbiff
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • smör eller olja till stekning
  • 2 st blomkålshuvud
  • 3 msk fint riven pepparrot
  • 0.5 kruka koriander
  • 70 g rucola

Sås

  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Krydda köttet och bryn det i en ugnsfast panna runtom tills det fått fin färg i smör eller olivolja.
  3. Ställ i nedre delen av ugnen och laga i ca 2 timmar. Sätt gärna i en stektermometer i köttet.
  4. Ta ut rostbiffen när temperaturen är 60 grader. Då är rostbiffen ljust rosa. Har du ingen termometer kan du känna på köttet som ska kännas fast med tryckmotstånd likt nästippen.
  5. Låt rostbiffen vila och svalna i ca 15 minuter innan du skär upp den. Ska du servera den kall så bör den svalna helt innan du skivar upp den. Skiva rostbiffen så tunt du kan.
  6. Blanda samman grovt riven blomkål, fint riven pepparrot, hackad koriander och rucola.
  7. Servera med sojasåsen.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem