Biff stroganoff med sötsyrligt picklad vitkål
recipe
City Gross
35 min

Biff stroganoff med sötsyrligt picklad vitkål

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
195,40 kr

Ingredienser

  • 200 g vitkål
  • 3 msk socker
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 500 g fransyska
  • 2 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 390 g krossad tomat
  • 1 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • socker
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • salt
  • 2.5 krm grovmalen svartpeppar
  • 1.5 tsk kinesisk soja
  • 250 g ris

Gör så här

  1. Strimla kålen fint. Rör samma socker och vinäger i en skål. Rör i den kålen. Låt stå tills det är dags att äta.
  2. Strimla köttet fint. Skala och strimla löken. Stek lök och kött i en gryta med smör. Häll på krossad tomat, vatten, tomatpuré, paprikapulver och en nypa socker. Låt grytan sjuda under lock i ca 30 min.
  3. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  4. Rör i crème fraiche, senap i grytan och smaka av med ev salt, peppar och kinesisk soja.
  5. Servera.
Tips från oss
Om du kramar till kålen med händerna innan du rör i socker och vinäger blir den mjukare i koncistensen.

Varnings ikonAnslutningsproblem