Biffar med rostad potatis och krispig gurksallad
recipe
City Gross
35 min

Biffar med rostad potatis och krispig gurksallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

226,80 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 st ägg
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 600 g nötfärs
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör till stekning

Gurksallad

  • 0.5 st gurka
  • 400 g vitkål
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk socker
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm vitpeppar

Sås

  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 dl mjölk
  • 1.5 msk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1.5 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen.
  2. Lägg potatisklyftorna i en ugnsfast form och ringla över olja och salta. Laga i ugn i cirka 30 minuter.
  3. Blanda ströbröd och vatten. Rör ner ägg, timjan, salt, peppar, köttfärs och riven lök.
  4. Forma smeten till biffar och stek i smör. Lägg dem färdiga biffarna på en tallrik.
  5. Använd en osthyvel och hyvla långa remsor på längden av gurkan. Strimla vitkålen fint. Lägg allt i en skål och rör ner vinäger, socker, salt och vitpeppar och låt stå och dra till servering.
  6. Hacka resten av löken och fräs någon minut i smör i en het stekpanna. Tillsätt mjölk, fond och soja och låt såsen koka upp. Rör ut maizena i vatten och red såsen. Smaka av med vitpeppar.
  7. Servera.
Tips från oss
För att ge potatisen lite extra smak kan du blanda flingsaltet med oregano, paprikapulver och lite cayennepeppar.

Varnings ikonAnslutningsproblem