Bulgogi med picklad rödlök
339.4
Bulgogi med picklad rödlök
recipe
City Gross
35 min

Bulgogi med picklad rödlök

Ingredienser

  • 500 g nötkött
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk farinsocker
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 dl ris
  • 2 st rödlök
  • 1 dl socker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 st romansallad
  • 1 st gurka

Gör så här

  1. Skiva köttet tunt och strimla den sen fint. Lägg den i en påse och häll i soja, farinsocker, skalad och pressad vitlök, ingefära, sesamolja och chiliflakes. Låt marinera i ca 10 min.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Skala och strimla löken, värm upp vinäger och socker i en gryta tills sockret smält. Dra av från plattan och rör i löken. Låt stå tills det är dags att äta.
  4. Strimla sallad och gurka fint.
  5. Stek köttet snabbt på hög värme.
  6. Servera i skålar med riset i botten.
Tips från oss
Bulgogi betyder eldkött och är en koreans rätt med fint strimlat nötkött som sen marineras. Köttet ska stekas snabbt, i Korea steks det ofta vid bordet. Namnet är lite lurigt för trots att det heter eldkött är det inte alls starkt.

Varnings ikonAnslutningsproblem