Dilldoftande nötköttsgryta med rostade jordärtskockor och morötter
205.8
Dilldoftande nötköttsgryta med rostade jordärtskockor och morötter
recipe
City Gross
35 min

Dilldoftande nötköttsgryta med rostade jordärtskockor och morötter

Ingredienser

  • 500 g jordärtskocka
  • 400 g morötter
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 st purjolök
  • 500 g rostbiff
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 krm vitpeppar
  • 10 g färsk dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skrubba jordärtskockorna, skala lite om nödvändigt. Skrubba även morötterna. Dela på längden, lägg på en plåt, ringla över olja och salt. Laga i ugn ca 20 min.
  3. Strimla purjolöken. Skiva köttet tunt och strimla det fint.
  4. Stek purjolök och kött snabbt i en stekpanna med smör, lägg över i en gryta och rör i crème fraiche, vatten, fond/buljong, vitpeppar och hackad dill, ta även med kvistarna. Låt sjuda under lock ca 10 min.
  5. Servera.
Tips från oss
Se till att skrubba jordärtskockorna noga, det är inte gott att få sand mellan tänderna.

Varnings ikonAnslutningsproblem