Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Dillig gryta med rostad potatisDillig gryta med rostad potatisDillig gryta med rostad potatisCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisolivoljaflingsaltmoröttergul lökpurjolöknötbog i bitfärsk dillsmörlagerbladvitpepparvattenmatlagningsgräddevitvinsvinägersaltsvartpepparInstructions:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tvätta och dela potatisen. Lägg den i en ugnsfast form och ringla över olivolja, salta. Laga i ugn ca 30 min.
3. Skala och slanta morötterna, skala och strimla löken. Skär purjolöken i bitar. Tärna bogen i ca 2x2 cm. Skär av dillstjälkarna, spara dillkvistarna till såsen.
4. Fräs morötter, lök, purjolök, kött och dillkvistar i smör med lagerblad och vitpeppar i omgångar. Lägg över i en gryta.
5. Häll på vatten och grädde. Låt sjuda under lock i ca 20 min. Hacka dill och vänd ner i såsen.
6. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Det ska smaka lite söt/syrligt.
7. Servera.

Dillig gryta med rostad potatis
recipe
35 min

Dillig gryta med rostad potatis

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 250 g morötter
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st purjolök
  • 500 g nötbog i bit
  • 30 g färsk dill
  • 1 msk smör
  • 2 st lagerblad
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och dela potatisen. Lägg den i en ugnsfast form och ringla över olivolja, salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Skala och slanta morötterna, skala och strimla löken. Skär purjolöken i bitar. Tärna bogen i ca 2x2 cm. Skär av dillstjälkarna, spara dillkvistarna till såsen.
  4. Fräs morötter, lök, purjolök, kött och dillkvistar i smör med lagerblad och vitpeppar i omgångar. Lägg över i en gryta.
  5. Häll på vatten och grädde. Låt sjuda under lock i ca 20 min. Hacka dill och vänd ner i såsen.
  6. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Det ska smaka lite söt/syrligt.
  7. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Har du tid så låt din gryta sjuda länge på spisen så hinner alla smaker mogna mer på vägen. Glöm inte att skumma av köttet.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem