Dillig gryta med rostad potatis
201.6
Dillig gryta med rostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Dillig gryta med rostad potatis

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 250 g morötter
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st purjolök
  • 500 g nötbog i bit
  • 30 g färsk dill
  • 1 msk smör
  • 2 st lagerblad
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och dela potatisen. Lägg den i en ugnsfast form och ringla över olivolja, salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Skala och slanta morötterna, skala och strimla löken. Skär purjolöken i bitar. Tärna bogen i ca 2x2 cm. Skär av dillstjälkarna, spara dillkvistarna till såsen.
  4. Fräs morötter, lök, purjolök, kött och dillkvistar i smör med lagerblad och vitpeppar i omgångar. Lägg över i en gryta.
  5. Häll på vatten och grädde. Låt sjuda under lock i ca 20 min. Hacka dill och vänd ner i såsen.
  6. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Det ska smaka lite söt/syrligt.
  7. Servera.
Tips från oss

Har du tid så låt din gryta sjuda länge på spisen så hinner alla smaker mogna mer på vägen. Glöm inte att skumma av köttet.

Varnings ikonAnslutningsproblem