Entrecote med medelhavsgrönsakerEntrecote med medelhavsgrönsakerEntrecote med medelhavsgrönsakerCook Time: Yield: 4Ingredients:entrecôtecitrontorkad timjantorkad rosmarinvitlöksklyftasaltolivoljahonunggetosttomaterrödlökpaprikazucchiniauberginebalsamvinägerolivoljachilipulverflingsaltsvartpepparfärsk basilikacreme fraicheInstructions:
  1. Blanda ingredienserna till marinaden
  2. Marinera köttet i hälften av marinaden 20 min
  3. Mosa eller riv osten och rör ihop getostkrämen
  4. Låt stå i kyl till serveringen
  5. Sätt ugnen på 225°
  6. Dela tomaterna på mitten
  7. Skala och skär rödlöken i 0,5 cm tjocka ringar
  8. Dela paprikan i 4 bitar
  9. Skala zucchini och aubergine och dela dem i grova bitar
  10. Lägg grönsakerna på en plåt och rosta i mitten av ugnen 15-20 min
  11. Blanda vinäger, olivolja, torkad chili, flingsalt och peppar och ringla över
  12. Riv basilikan och strö över grönsakerna
  13. Grilla eller stek biffarna 1-2 min på varje sida
  14. Pensla dem med resten av marinaden
  15. Servera med grönsaker och crème fraiche
Entrecote med medelhavsgrönsaker
recipe
Arla
35 min

Entrecote med medelhavsgrönsaker

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 600 g entrecôte
  • 1 st citron
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 tsk honung
  • 50 g getost
  • 4 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 1 st paprika
  • 1 st zucchini
  • 1 st aubergine
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st färsk basilika
  • 2 dl creme fraiche

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden
  2. Marinera köttet i hälften av marinaden 20 min
  3. Mosa eller riv osten och rör ihop getostkrämen
  4. Låt stå i kyl till serveringen
  5. Sätt ugnen på 225°
  6. Dela tomaterna på mitten
  7. Skala och skär rödlöken i 0,5 cm tjocka ringar
  8. Dela paprikan i 4 bitar
  9. Skala zucchini och aubergine och dela dem i grova bitar
  10. Lägg grönsakerna på en plåt och rosta i mitten av ugnen 15-20 min
  11. Blanda vinäger, olivolja, torkad chili, flingsalt och peppar och ringla över
  12. Riv basilikan och strö över grönsakerna
  13. Grilla eller stek biffarna 1-2 min på varje sida
  14. Pensla dem med resten av marinaden
  15. Servera med grönsaker och crème fraiche

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem