Entrecote med medelhavsgrönsaker
Entrecote med medelhavsgrönsaker
recipe
Arla
35 min

Entrecote med medelhavsgrönsaker

Ingredienser

  • 600 g entrecôte
  • 1 st citron
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 tsk honung
  • 50 g getost
  • 4 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 1 st paprika
  • 1 st zucchini
  • 1 st aubergine
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st färsk basilika
  • 2 dl creme fraiche

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden
  2. Marinera köttet i hälften av marinaden 20 min
  3. Mosa eller riv osten och rör ihop getostkrämen
  4. Låt stå i kyl till serveringen
  5. Sätt ugnen på 225°
  6. Dela tomaterna på mitten
  7. Skala och skär rödlöken i 0,5 cm tjocka ringar
  8. Dela paprikan i 4 bitar
  9. Skala zucchini och aubergine och dela dem i grova bitar
  10. Lägg grönsakerna på en plåt och rosta i mitten av ugnen 15-20 min
  11. Blanda vinäger, olivolja, torkad chili, flingsalt och peppar och ringla över
  12. Riv basilikan och strö över grönsakerna
  13. Grilla eller stek biffarna 1-2 min på varje sida
  14. Pensla dem med resten av marinaden
  15. Servera med grönsaker och crème fraiche

Varnings ikonAnslutningsproblem