Gräddsås till biff
17
Gräddsås till biff
recipe
City Gross
25 min

Gräddsås till biff

Ingredienser

  • 2 st hängmörade ryggbiffar à 300 g
  • 1.5 msk mjöl
  • 1.5 msk smör
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 1 st krossad vitlöksklyfta
  • 5 dl gräddmjölk (3 dl grädde-2 dl mjölk)
  • 2 dl köttbuljong
  • 0.5 msk japansk soya

Smaksättning

  • 1 msk grönmögelost
  • 1 tsk vinbärsgelé
  • 2 tsk lag från ättiksgurka
  • Salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Bryn köttet gyllenbrunt i smör och olivolja.
  2. Ta upp köttet ur pannan och tillsätt hackad lök, vitlök och fräs 1-2 minuter så att löken mjuknar något.
  3. Strö över mjölet och vispa runt, tillsätt buljongen, gräddmjölk, soya och koka upp.
  4. Låt såsen småkoka i 6-7 minuter, tillsätt smaksättningen och avsluta med salt och peppar.
  5. Sila av och mixa upp såsen med en stavmixer vid servering.

Varnings ikonAnslutningsproblem