Grillad entrêcote med avokadosmör och råmarinerade champinjoner
recipe
City Gross
45 min

Grillad entrêcote med avokadosmör och råmarinerade champinjoner

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

397,60 kr

Ingredienser

  • 250 g champinjoner
  • 30 g spenat
  • 1 st färsk persilja
  • 1 st schalottenlök
  • 0.5 st citron, saften
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar

Avokadosmör

  • 2 st avokado
  • 100 g mascarpone
  • 0.5 krm tabasco
  • 0.5 st lime
  • flingsalt
  • salt
  • svartpeppar

Avokadosmör

  • 600 g entrecôte
  • olivolja

Gör så här

  1. Skiva champinjonerna tunt och skölj spenaten. Hacka persilja och finhacka schalottenlöken.
  2. Mixa ihop ingredienserna till smöret med en stavmixer, smaksätt med tabasco, limejuice och lite försiktigt med salt.
  3. Salta och peppra köttet. Pensla köttet med olivolja och grilla det i ca 3-4 minuter på varje sida.
  4. Lägg champinjonerna i en skål med hackad persilja och lök. Pressa över citronsaft och ringla över olivolja och låt marinera i 5-10 minuter tills svampen mjuknar, vänd ner spenaten i salladen och smaksätt med svartpeppar.
  5. Servera köttet med champinjonsalladen och en sked av ”avokadosmöret”.

Varnings ikonAnslutningsproblem