Grillad entrêcote med ruccolasmör, sparris och mynta
390.4
Grillad entrêcote med ruccolasmör, sparris och mynta
recipe
City Gross
60 min

Grillad entrêcote med ruccolasmör, sparris och mynta

Ingredienser

  • salt
  • svartpeppar
  • 600 g entrecôte
  • olivolja

Ruccolasmör

  • 50 g ruccola
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 0.5 st citron
  • salt
  • svartpeppar

Sparrisallad

  • 250 g knippe sparris
  • 150 g sockerärtor
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st färsk mynta
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vatten
  • 0.5 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet, ringla över lite olivolja. Grilla på hög värme i ca 4-5 minuter på varje sida för rosastekt kött. Tänk på att temperera köttet ordentligt innan du grillar det, då blir resultatet bättre.
  2. Blanda alla ingredienserna till smöret, mixa grönt och skönt. Man kan också hacka salladen och blanda med det rumstemperade smöret om man inte har en mixer.
  3. Skiva sparrisen tunt på längden med en mandolin, men akta fingrarna.
  4. Strimla sockerärtorna fint och finhacka löken. Plocka myntablad och lägg upp alltsammans på ett stort fat.
  5. Blanda ihop vinäger, olivolja, vatten och senap. Rör dressingen med en gaffel eller skaka den i en burk med lock. Salta och peppra. Ringla dressingen över grönsakerna.

Varnings ikonAnslutningsproblem