
Grillad flankstek med glasnudelsallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 dl ljus soja
- 2 msk risvinäger
- 3 msk brunt socker
- 1 msk sesamolja
- 1 msk ingefära
- 4 st rivna vitlöksklyftor
- 1 tsk chilisås
- 1.3 kg flankstek
- 200 g glasnudlar
- 3 msk risvinäger
- 3 msk socker
- 1 st röd chili
- 1 st zucchini
- 1 st spetskål
- 2 st spetspaprika
- olja
- 150 g sugarsnaps
- 1 st knippe salladslök
- 1 dl färsk koriander
- 2 dl salta cashewnötter
- 1 msk sesamfrö
Gör så här
- Rör samman marinaden. Häll den i en påse och lägg i köttet. Låt marinera i minst 2 timmar.
- Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet. Skölj i kallt vatten.
- Rör samman risvinäger, socker och fint hackad chili.
- Skiva zucchini, dela spetskålen i 4 bitar. Pensla med olja, pensla även paprika men behåll den hel. Du delar den när den är färdiggrillad. Grilla allt tillsammans med köttet.
- Strimla sugarsnaps, salladslök och koriander. Krossa cashewnötterna grovt. Blanda med nudlar och risvinägersåsen. Strö över sesamfrö.
- Servera med skivat kött och grillade grönsaker.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna