Grillad ryggbiff med potatis och vårig sallad
recipe
City Gross
45 min

Grillad ryggbiff med potatis och vårig sallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 st citron, saften
  • 0.5 st färsk oregano
  • salt
  • svartpeppar
  • 250 g knippe sparris
  • 1 st silverlök
  • 0.5 st färsk oregano
  • 250 g cocktailtomater
  • 70 g salladsmix
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 st citron, saften
  • salt
  • svartpeppar
  • 60 g lagrad hårdost
  • 500 g ryggbiff
  • 1 st citron

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen mjuk. Blanda olivolja, pressad citronsaft, hackad oregano och slå över den varma potatisen vid servering. Avsluta med salt och peppar.
  2. Skiva sparrisen i sneda tunna skivor. Skal och skiva även silverlöken tunt. Använd gärna en grönsakskärare. Hacka oregano , dela tomaterna och blanda med mixsalladen. Slå på olivolja , pressa över citronen. Blanda och lägg upp på ett fat. Hyvla över parmesan.
  3. Grilla ryggbiffen på grillen eller stek den i en varm stekpanna ca 3 min på varje sida.Dela citronen i två och grilla eller stek den ca 3 -4 min.
  4. Servera ryggbiffen med salladen och potatisen och pressa grillad citron över biffen.

Varnings ikonAnslutningsproblem