Gryta med björnbär & svampGryta med björnbär & svampGryta med björnbär & svampCook Time: Yield: 4Ingredients:grytbitar av nötsmörrödlökarvitlöksklyftorrött vinkinesisk sojavattenkalvfondvispgräddebjörnbärfärsk timjansaltpepparmandelpotatischampinjonerkantarellersmörInstructions:
  1. Stek köttet i smör i en gryta tills det fått fin färg.
  2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Låt steka med tillsammans med köttet och häll på vin, soja, vatten och fond. Sjud under lock i ca en timme.
  3. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  4. Ansa och stek svampen i smör tills den fått fin färg.
  5. Rör i grädde, björnbär, färsk timjan i köttgrytan. Smaka av med salt och peppar. Toppa grytan med svampen.
  6. Servera med potatis.
Gryta med björnbär & svamp
recipe
City Gross
90 min

Gryta med björnbär & svamp

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g grytbitar av nöt
  • smör
  • 2 st rödlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 dl rött vin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 6 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g björnbär
  • 1 kruka färsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 800 g mandelpotatis
  • 150 g champinjoner
  • 150 g kantareller
  • smör

Gör så här

  1. Stek köttet i smör i en gryta tills det fått fin färg.
  2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Låt steka med tillsammans med köttet och häll på vin, soja, vatten och fond. Sjud under lock i ca en timme.
  3. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  4. Ansa och stek svampen i smör tills den fått fin färg.
  5. Rör i grädde, björnbär, färsk timjan i köttgrytan. Smaka av med salt och peppar. Toppa grytan med svampen.
  6. Servera med potatis.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem