Gryta på nötbog med tomat och broccoli
219
Gryta på nötbog med tomat och broccoli
recipe
City Gross
35 min

Gryta på nötbog med tomat och broccoli

Ingredienser

  • 500 g nötbog
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 800 g potatis
  • 200 g morötter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 250 g broccoli
  • olja till stekning
  • 390 g krossad tomat
  • 3 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 msk torkad basilika
  • salt
  • svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 35 g salladsmix
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Skiva nötbogen och banka ut dem lätt med hjälp av tex en kastrull. Stek i smör, salta och peppra. Lägg åt sidan.
  2. Skrubba och skiva potatis och morötter. Skala och hacka vitlök. Dela ner broccolihuvudet i mindre buketter och skiva ner broccolistammen.
  3. Stek potatis, morötter och vitlök i olja i en vid gryta. Häll på krossad tomat, vatten, crème fraiche och basilika. Lägg i nötbogen. Låt sjuda på svag värme under lock i ca 20 min. Lägg i broccolin de sista 7 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela tomater och blanda med sallad, ringla över olivolja och servera till grytan.
Tips från oss
Har du en timme extra att lägga på maten? Låt i så fall grytan koka ihop och ge köttet en chans att bli riktigt mört.

Varnings ikonAnslutningsproblem