Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Gryta på nötbog med tomat och broccoliGryta på nötbog med tomat och broccoliGryta på nötbog med tomat och broccoliCook Time: Yield: 4Ingredients:nötbogsmör till stekningsaltsvartpepparpotatismoröttervitlöksklyftabroccoliolja till stekningkrossad tomatvattencrème fraichetorkad basilikasaltsvartpepparkörsbärstomatersalladsmixolivoljaInstructions:
  1. Skiva nötbogen och banka ut dem lätt med hjälp av tex en kastrull. Stek i smör, salta och peppra. Lägg åt sidan.
  2. Skrubba och skiva potatis och morötter. Skala och hacka vitlök. Dela ner broccolihuvudet i mindre buketter och skiva ner broccolistammen.
  3. Stek potatis, morötter och vitlök i olja i en vid gryta. Häll på krossad tomat, vatten, crème fraiche och basilika. Lägg i nötbogen. Låt sjuda på svag värme under lock i ca 20 min. Lägg i broccolin de sista 7 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela tomater och blanda med sallad, ringla över olivolja och servera till grytan.
Gryta på nötbog med tomat och broccoli
recipe
35 min

Gryta på nötbog med tomat och broccoli

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g nötbog
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 800 g potatis
  • 200 g morötter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 250 g broccoli
  • olja till stekning
  • 390 g krossad tomat
  • 3 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 msk torkad basilika
  • salt
  • svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 35 g salladsmix
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Skiva nötbogen och banka ut dem lätt med hjälp av tex en kastrull. Stek i smör, salta och peppra. Lägg åt sidan.
  2. Skrubba och skiva potatis och morötter. Skala och hacka vitlök. Dela ner broccolihuvudet i mindre buketter och skiva ner broccolistammen.
  3. Stek potatis, morötter och vitlök i olja i en vid gryta. Häll på krossad tomat, vatten, crème fraiche och basilika. Lägg i nötbogen. Låt sjuda på svag värme under lock i ca 20 min. Lägg i broccolin de sista 7 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela tomater och blanda med sallad, ringla över olivolja och servera till grytan.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Har du en timme extra att lägga på maten? Låt i så fall grytan koka ihop och ge köttet en chans att bli riktigt mört.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem