Gulaschgryta med svenska smaker
recipe
Arla
180 min

Gulaschgryta med svenska smaker

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

248,60 kr

Ingredienser

  • 500 g högrev
  • 250 g palsternackor
  • 2 st gul lök
  • 2 st röda paprikor
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st röd chili
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 10 st enbär
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st buljongtärningar kött
  • 1 st äpplen
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl pepparrot
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar
  2. Skala rotfrukterna och skär dem i stora tärningar
  3. Skala och hacka löken grovt
  4. Kärna ur och skär paprikorna i bitar
  5. Skala och finhacka vitlöksklyftorna
  6. Kärna ur och finhacka chilin
  7. Bryn lök, vitlök och chili i smör-&rapsolja med paprikapulver och enbär 2-3 min
  8. Tillsätt köttet och bryn runt om tills det börjar få färg
  9. Sänk värmen och tillsätt tomatpuré, fond, samt hälften av rotfrukter och paprika
  10. Häll på vatten så att allt täcks
  11. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock 1 ½ tim
  12. Kärna ur och tärna äpplet
  13. Tillsätt det, resten av rotfrukterna och paprikan
  14. Koka ytterligare 30 min
  15. Smaka av med salt och peppar
  16. Servera grytan rykande het med pepparrot och matyoghurt
Tips från oss
Använd gärna rökt paprikapulver istället för vanligt. Du hittar det i kryddhyllan under namnet pimentón.

Varnings ikonAnslutningsproblem