Helstekt oxfilé, potatistoppar & tomatsallad med dill
656.4
Helstekt oxfilé, potatistoppar & tomatsallad med dill
recipe
City Gross
180 min

Helstekt oxfilé, potatistoppar & tomatsallad med dill

Ingredienser

  • 600 g oxfilé
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör till stekning
  • 1 st kvist rosmarin
  • 1 kg potatis
  • 1.5 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • 1 st ägg
  • salt
  • peppar
  • bakplåtspapper
  • 300 g körsbärstomat
  • 0.5 st gurka
  • 70 g sallad
  • 20 g dill
  • 20 g persilja
  • 1 burk Favorit bearnaisesås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 °C.
  2. Köttet: Om det behövs, putsa filén fri från hinnor. Skala och krossa vitlöken. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn den runtom i smör, lägg i vitlök och rosmarin. Stek i ett par minuter. Lägg köttet i en ugnsfast form. Laga i ugn till en innertemp på 55–60 °C. Linda köttet i bakplåtspapper och låt vila i minst 10 min.
  3. Potatistoppar: Skala och koka potatisen mjuk. Vispa samman potatisen med mjölk, smör och ägg. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en sprits och spritsa ut fina toppar på en plåt med bakplåtspapper. Laga i ugn ca 10 min på 200 °C.
  4. Sallad: Dela tomaterna, tärna gurkan. Blanda med sallad, hackad dill och persilja.
  5. Servera med bearnaisesås.

Varnings ikonAnslutningsproblem