Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Helstekt oxfilé, potatistoppar & tomatsallad med dill
652.55
Helstekt oxfilé, potatistoppar & tomatsallad med dill
recipe
180 min

Helstekt oxfilé, potatistoppar & tomatsallad med dill

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 600 g oxfilé
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör till stekning
  • 1 st kvist rosmarin
  • 1 kg potatis
  • 1.5 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • 1 st ägg
  • salt
  • peppar
  • bakplåtspapper
  • 300 g körsbärstomat
  • 0.5 st gurka
  • 70 g sallad
  • 20 g dill
  • 20 g persilja
  • 1 burk Favorit bearnaisesås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 °C.
  2. Köttet: Om det behövs, putsa filén fri från hinnor. Skala och krossa vitlöken. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn den runtom i smör, lägg i vitlök och rosmarin. Stek i ett par minuter. Lägg köttet i en ugnsfast form. Laga i ugn till en innertemp på 55–60 °C. Linda köttet i bakplåtspapper och låt vila i minst 10 min.
  3. Potatistoppar: Skala och koka potatisen mjuk. Vispa samman potatisen med mjölk, smör och ägg. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en sprits och spritsa ut fina toppar på en plåt med bakplåtspapper. Laga i ugn ca 10 min på 200 °C.
  4. Sallad: Dela tomaterna, tärna gurkan. Blanda med sallad, hackad dill och persilja.
  5. Servera med bearnaisesås.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem