Hot potHot potHot potCook Time: Yield: 4Ingredients:torkad chilivitlöksklyftor, skaladeingefära, skaladneutral oljavattenkycklingfondsalladslökaringefära, skalad och skivadstjälkar blekselleri, hackadsockergonjuangjapansk sojasesamoljachilipaste efter smaktahinijordnötssmörvattensockersesamoljajapansk sojavitlöksklyftor, rivnaramen nudlarbok choy, kvartadepaprikor, strimladebroccolibuketterchampinjoner, deladeknippe salladslök, strimladsockerärtorkorianderentrecote, tunt skurenInstructions:
  1. Mixa chilipasten till en slät massa.
  2. Koka allt till buljongen i 30 min. Tillsätt önskad mängd chilipaste. Tillsätt bara lite åt gången av chilipastan till din hot pot-buljong, och smaka av emellan så att den inte blir för stark. Håll buljongen varm på en kokplatta på bordet.
  3. Rör samman dippsåsen.
  4. Lägg upp alla grönsaker och kött.
  5. Nu kokar alla sin egen mat och dippar i såsen.
Hot pot
recipe
City Gross
45 min

Hot pot

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Chilipaste

  • 20 g torkad chili
  • 3 st vitlöksklyftor, skalade
  • 20 g ingefära, skalad
  • 3 msk neutral olja

Buljong

  • 1.5 liter vatten
  • 6 msk kycklingfond
  • 4 st salladslökar
  • 5 cm ingefära, skalad och skivad
  • 3 st stjälkar blekselleri, hackad
  • 2 msk socker
  • 1 msk gonjuang
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • chilipaste efter smak

Dippsås

  • 1 dl tahini
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk socker
  • 0.5 dl sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 500 g ramen nudlar
  • 2 st bok choy, kvartade
  • 2 st paprikor, strimlade
  • 250 g broccolibuketter
  • 200 g champinjoner, delade
  • 1 st knippe salladslök, strimlad
  • 150 g sockerärtor
  • 1 kruka koriander
  • 500 g entrecote, tunt skuren

Gör så här

  1. Mixa chilipasten till en slät massa.
  2. Koka allt till buljongen i 30 min. Tillsätt önskad mängd chilipaste. Tillsätt bara lite åt gången av chilipastan till din hot pot-buljong, och smaka av emellan så att den inte blir för stark. Håll buljongen varm på en kokplatta på bordet.
  3. Rör samman dippsåsen.
  4. Lägg upp alla grönsaker och kött.
  5. Nu kokar alla sin egen mat och dippar i såsen.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem