Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Japansk fondu; Shabu ShabuJapansk fondu; Shabu ShabuJapansk fondu; Shabu ShabuCook Time: Yield: 4Ingredients:gula lökarchampinjonersesamoljavitlöksklyftorvattenmisoingefärajapansk sojarisnudlarentrecotemoröttersalladskålchampinjonerknippe salladslökjapansk sojasesamfröInstructions:
  1. Skala och skiva lök och champinjoner och stek dem i en kastrull med sesamolja och hela vitlöksklyftor. Slå på vatten och koka upp, låt koka i ca 30 min. Låt sedan kastrullen stå med lock i rumstemp över natten. Dag två ska du sila buljongen och smaka av med misopasta, fint riven ingefära och soja, håll varmt till servering.
  2. Koka risnudlar enligt anvisningarna på paketet.
  3. Strimla köttet fint och banka ev ut det. Skala och skär morötterna i stavar. Skär salladskålen i strimlor. Skiva champinjonerna. Strimla salladslöken. Lägg allt på ett stort fat.
  4. Häll upp buljongen i en fonduegryta, eller använd en elplatta.
  5. Låt var och en doppa ner kött och grönsaker i buljongen.
  6. Servera med nudlar, extra soja och sesamfrö.
Japansk fondu; Shabu Shabu
recipe
60 min

Japansk fondu; Shabu Shabu

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Buljong

  • 4 st gula lökar
  • 400 g champinjoner
  • 6 msk sesamolja
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 l vatten
  • 4 msk miso
  • 40 g ingefära
  • 6 msk japansk soja
  • 4 port risnudlar
  • 500 g entrecote
  • 4 st morötter
  • 300 g salladskål
  • 100 g champinjoner
  • 2 st knippe salladslök
  • japansk soja
  • sesamfrö

Gör så här

  1. Skala och skiva lök och champinjoner och stek dem i en kastrull med sesamolja och hela vitlöksklyftor. Slå på vatten och koka upp, låt koka i ca 30 min. Låt sedan kastrullen stå med lock i rumstemp över natten. Dag två ska du sila buljongen och smaka av med misopasta, fint riven ingefära och soja, håll varmt till servering.
  2. Koka risnudlar enligt anvisningarna på paketet.
  3. Strimla köttet fint och banka ev ut det. Skala och skär morötterna i stavar. Skär salladskålen i strimlor. Skiva champinjonerna. Strimla salladslöken. Lägg allt på ett stort fat.
  4. Häll upp buljongen i en fonduegryta, eller använd en elplatta.
  5. Låt var och en doppa ner kött och grönsaker i buljongen.
  6. Servera med nudlar, extra soja och sesamfrö.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem