Japansk fondu; Shabu Shabu
492.2
Japansk fondu; Shabu Shabu
recipe
City Gross
60 min

Japansk fondu; Shabu Shabu

Ingredienser

Buljong

  • 4 st gula lökar
  • 400 g champinjoner
  • 6 msk sesamolja
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 l vatten
  • 4 msk miso
  • 40 g ingefära
  • 6 msk japansk soja
  • 4 port risnudlar
  • 500 g entrecote
  • 4 st morötter
  • 300 g salladskål
  • 100 g champinjoner
  • 2 st knippe salladslök
  • japansk soja
  • sesamfrö

Gör så här

  1. Skala och skiva lök och champinjoner och stek dem i en kastrull med sesamolja och hela vitlöksklyftor. Slå på vatten och koka upp, låt koka i ca 30 min. Låt sedan kastrullen stå med lock i rumstemp över natten. Dag två ska du sila buljongen och smaka av med misopasta, fint riven ingefära och soja, håll varmt till servering.
  2. Koka risnudlar enligt anvisningarna på paketet.
  3. Strimla köttet fint och banka ev ut det. Skala och skär morötterna i stavar. Skär salladskålen i strimlor. Skiva champinjonerna. Strimla salladslöken. Lägg allt på ett stort fat.
  4. Häll upp buljongen i en fonduegryta, eller använd en elplatta.
  5. Låt var och en doppa ner kött och grönsaker i buljongen.
  6. Servera med nudlar, extra soja och sesamfrö.

Varnings ikonAnslutningsproblem