Kalops
186.6
Kalops
recipe
Arla
80 min

Kalops

Ingredienser

Sellable

  • 800 g potatis
  • 600 g högrev benfri
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja

Sellable

  • 2 st gul lök
  • 200 g morötter
  • 0.5 st purjolök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 st lagerblad
  • 5 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i kuber, ca 2x2 cm.
  2. Bryn köttet i omgångar i smör-& rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta.
  3. Skala lök och morot, ansa och skölj purjolöken. Skiva lök, morot och purjolök.
  4. Lägg den gula löken i grytan, salta och tillsätt kryddor och vatten.
  5. Koka upp och låt sjuda 45 minuter. Lägg ner morot och purjolök och sjud ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört.
  6. Red av kalopsen med mjölet utrört i lite vatten.
  7. Låt koka 3-5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med en klick matyoghurt.
Tips från oss
Servera kalopsen med kokt potatis, och en klick yoghurt.

Varnings ikonAnslutningsproblem