Klassiskt dillkött på snabbt vis
240.4
Klassiskt dillkött på snabbt vis
recipe
City Gross
35 min

Klassiskt dillkött på snabbt vis

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 200 g morot
  • 1 st gul lök
  • 500 g högrev
  • 1 msk smör
  • 1 st lagerblad
  • 20 g färsk dill
  • 1 st oxbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • svartpeppar
  • salt
  • 2 st tomat
  • 35 g sallad

Gör så här

  1. Tvätta av och koka potatisen mjuk.
  2. Skala och slanta morötterna. Skala och skiva löken. Skär köttet i tärningar, ca 1x1 cm.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och stek morötter och lök. Lägg över i en gryta. Stek sedan köttet snabbt med en liten klick smör till. Lägg över i en gryta. Lägg i lagerblad, dillstjälkar (inte vipporna), fond/buljong, vatten, crème fraiche och grädde. Sjud under lock i ca 15 min.
  4. Hacka dillen och rör i den i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tärna tomat och blanda med salladen.
  6. Servera.
Tips från oss
Plocka bort dillstjälkarna innan du ska servera dillköttet. De är inte så roliga att få i munnen.

Varnings ikonAnslutningsproblem