Lågtempererad rostbiff med tomater
recipe
Arla
35 min

Lågtempererad rostbiff med tomater

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

211,60 kr

Ingredienser

  • 600 g rostbiff
  • Smör-&rapsolja
  • 0.75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • färsk timjan
  • 300 g cocktailtomater
  • 3 st lagerblad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°
  2. Bryn köttet runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna
  3. Lägg det i en ugnssäker form
  4. Salta och peppra runtom köttet och krydda med färsk timjan
  5. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del
  6. Lägg kvisttomater och lagerblad bredvid köttet
  7. Stek i mitten av ugnen tills köttermometern visar 60° för rött kött, 65° för rosa och 70° för genomstekt kött, 45-60 min
  8. Ta ut köttet men låt tomaterna vara kvar
  9. Täck över köttet med folie och låt det vila
  10. Höj ugnsvärmen till 250° och stek tomaterna ytterligare 10 min
Tips från oss
Servera med potatisgratäng och haricots verts med vitlök.

Varnings ikonAnslutningsproblem