Lövbiff, rostad morotssallad med teryakiströssel
246.8
Lövbiff, rostad morotssallad med teryakiströssel
recipe
City Gross
35 min

Lövbiff, rostad morotssallad med teryakiströssel

Ingredienser

  • 250 g nudlar
  • 300 g morötter
  • aluminiumfolie
  • raps/matolja
  • flingsalt
  • 1 st paprika
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 600 g fransyska
  • salt
  • svartpeppar

Sås

  • 4 msk japansk soja
  • 4 msk sweet chili
  • 1 msk sesamfrö
  • 2 dl jordnötter

Gör så här

  1. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och strimla morötterna. Lägg i ett ark med folie ringla över olja, salta och grilla. Om du inte vill grilla dem kan de tillagas på 225 grader i ugnan ca 15 min.
  3. Tärna paprikan. Strimla salladslök, blanda med de färdigkokta nuldarna.
  4. Skiva köttet tunt, krydda med salt och peppar. Grilla det snabbt.
  5. Rör ihop soja och sweet chili.
  6. Strö över sesamfrö och lätt krossade jordnötter över morötterna.
  7. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem