Lövbiffsgryta med dragon
345.6
Lövbiffsgryta med dragon
recipe
City Gross
35 min

Lövbiffsgryta med dragon

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 500 g nötkött
  • 1 st gul lök
  • smör till stekning
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk senap
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 3 tsk dragon
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g vitkål
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 35 g salladsmix

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skiva köttet så tunt du kan, strimla det sen fint. Skala och strimla löken fint. Stek löken glansig i smör, lägg i en gryta. Stek köttet i omgångar och lägg över i grytan.
  3. Rör i grädde, senap, fond, soja och dragon i grytan. Sjud i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strimla kålen fint, krama den med händerna och blanda med olja, vinäger salt, peppar och sallad.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem