Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Matgeek - Brisket/bringaMatgeek - Brisket/bringaMatgeek - Brisket/bringaCook Time: Yield: 4Ingredients:bringasaltpepparInstructions:
  1. Putsa bringan så att ett litet lager fett återstår.
  2. Sätt grillen / smokern på cirka 120 grader.
  3. Ha på frikostigt med salt och peppar. Det är sällan man lyckas översalta sin bringa men ju fetare den är desto mer salt behöver den.
  4. Placera bringan i grillen, men inte direkt över värmekällan. Antingen bygger man ett område med kol vid sidan av ytan där bringan ska ligga eller så har man en smoker som enbart leder in varm rök till köttet. De flesta föredrar att lägga bringan med fettet uppåt och den tjocka delen närmast värmekällan (detta eftersom den behöver mer värme än den tunna delen). Sätt gärna in ett kärl med vatten i grillen vilket leder till att luften fuktas och därmed minskar man risken att ytan torkar ut.
  5. Rök bringan tre till fem timmar beroende på hur stor den är. Ett bra sätt att kontrollera om den är redo för nästa steg är om den fått en mörk yta som inte är bränd utan den berömda barken som uppstår av röken. Öppna inte locket. Inte alls. Det här är viktigt för att behålla en jämn temperatur och röksmak.
  6. Räkna med cirka 2 timmars rökning per kilo kött. Stressa inte det här. Slå därefter in den i ovaxat slaktarpapper eller folie. Slaktarpapper släpper ut lite fukt vilket gör att ytan blir bättre, men resultatet med folie blir också jättebra. Låt därefter bringan fortsätta gå på cirka 120 grader tills den är mör. Det är den oftast mellan 85-95 grader. Känn på den och använd en termometer. Det här är en typisk sak man lär sig efter att ha rökt ett par bringor och förstått processen.
  7. Låt den därefter vila. Helst inslagen i ett par tjocka handdukar eller i ett värmeskåp på cirka 70 grader i en till två timmar. Även det här är helt avgörande för att få en mör och smakrik bringa.
  8. Slutligen är det bara att skiva upp och servera!
Matgeek - Brisket/bringa
recipe
180 min

Matgeek - Brisket/bringa

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 bit bringa
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Putsa bringan så att ett litet lager fett återstår.
  2. Sätt grillen / smokern på cirka 120 grader.
  3. Ha på frikostigt med salt och peppar. Det är sällan man lyckas översalta sin bringa men ju fetare den är desto mer salt behöver den.
  4. Placera bringan i grillen, men inte direkt över värmekällan. Antingen bygger man ett område med kol vid sidan av ytan där bringan ska ligga eller så har man en smoker som enbart leder in varm rök till köttet. De flesta föredrar att lägga bringan med fettet uppåt och den tjocka delen närmast värmekällan (detta eftersom den behöver mer värme än den tunna delen). Sätt gärna in ett kärl med vatten i grillen vilket leder till att luften fuktas och därmed minskar man risken att ytan torkar ut.
  5. Rök bringan tre till fem timmar beroende på hur stor den är. Ett bra sätt att kontrollera om den är redo för nästa steg är om den fått en mörk yta som inte är bränd utan den berömda barken som uppstår av röken. Öppna inte locket. Inte alls. Det här är viktigt för att behålla en jämn temperatur och röksmak.
  6. Räkna med cirka 2 timmars rökning per kilo kött. Stressa inte det här. Slå därefter in den i ovaxat slaktarpapper eller folie. Slaktarpapper släpper ut lite fukt vilket gör att ytan blir bättre, men resultatet med folie blir också jättebra. Låt därefter bringan fortsätta gå på cirka 120 grader tills den är mör. Det är den oftast mellan 85-95 grader. Känn på den och använd en termometer. Det här är en typisk sak man lär sig efter att ha rökt ett par bringor och förstått processen.
  7. Låt den därefter vila. Helst inslagen i ett par tjocka handdukar eller i ett värmeskåp på cirka 70 grader i en till två timmar. Även det här är helt avgörande för att få en mör och smakrik bringa.
  8. Slutligen är det bara att skiva upp och servera!

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem