Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Mongolisk köttgryta
328.2
Mongolisk köttgryta
recipe
35 min

Mongolisk köttgryta

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 500 g nötkött
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 msk sesamolja
  • raps/matolja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 30 g ingefära
  • 4 msk japansk soja
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 tsk socker
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 250 g rödbetor
  • 100 g spenat
  • 0.5 st citron

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skiva köttet och skär det i fina strimlor. Dela purjolöken i bitar. Stek i omgångar i en stekpanna med sesamolja och lite raps/matolja, lägg tillbaka allt i stekpannan.
  3. Skala och riv vitlök och ingefära fint, rör ner i stekpannan tillsammans med soja, chilisås, socker och vatten. Strö över strimlad salladslök.
  4. Strimla rödbetorna och blanda med spenat och pressad citron.
  5. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Det här är en gryta med härliga asiatiska smaker. Vill du ha hetta får du det genom att röra i lite chiliflakes. Om du vill kan du göra en god ingefärsvinägrett till salladen av ingefärsbiten som är över. Skala och riv ca 20 g ingefära fint, blanda med 1 fint riven vitlöksklyfta, 5 msk neutral olja och 2 msk vitvinsvinäger. Strö sesamfrö över salladen vid servering.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem