Mongolisk köttgryta
408.2
Mongolisk köttgryta
recipe
City Gross
35 min

Mongolisk köttgryta

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 500 g nötkött
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 msk sesamolja
  • raps/matolja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 30 g ingefära
  • 4 msk japansk soja
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 tsk socker
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 250 g rödbetor
  • 100 g spenat
  • 0.5 st citron

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skiva köttet och skär det i fina strimlor. Dela purjolöken i bitar. Stek i omgångar i en stekpanna med sesamolja och lite raps/matolja, lägg tillbaka allt i stekpannan.
  3. Skala och riv vitlök och ingefära fint, rör ner i stekpannan tillsammans med soja, chilisås, socker och vatten. Strö över strimlad salladslök.
  4. Strimla rödbetorna och blanda med spenat och pressad citron.
  5. Servera.
Tips från oss
Det här är en gryta med härliga asiatiska smaker. Vill du ha hetta får du det genom att röra i lite chiliflakes. Om du vill kan du göra en god ingefärsvinägrett till salladen av ingefärsbiten som är över. Skala och riv ca 20 g ingefära fint, blanda med 1 fint riven vitlöksklyfta, 5 msk neutral olja och 2 msk vitvinsvinäger. Strö sesamfrö över salladen vid servering.

Varnings ikonAnslutningsproblem