Nötbog i tomat med potatis och pumpa
recipe
City Gross
60 min

Nötbog i tomat med potatis och pumpa

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

206,60 kr

Ingredienser

  • 1 kg butternutpumpa
  • 400 g potatis
  • 1 st apelsin, skalet
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g nötbog i bit
  • 1 dl vetemjöl
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st apelsin, saften
  • 2 msk tomatpuré
  • 390 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 35 g salladsmix
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och kärna ur pumpan. Dela den i mindre bitar. Tvätta och dela potatisen. Lägg i en ugnsform. Tvätta apelsinen och riv av skalet. Ringla på olja och strö över apelsinskal, salt och peppar. Sätt i ugn ca 30 min.
  3. Dela nötbogen i tunna skivor och vänd i vetemjöl. Stek i het stekpanna med smör och olja, salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta. Pressa saften ur apelsinen och häll över köttet med tomatpuré, krossade tomater, vatten och fond. Låt sjuda under lock ca 30 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda salladen med olivolja.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem