Nötfärsbiffar med tomat och aubergine
185.4
Nötfärsbiffar med tomat och aubergine
recipe
City Gross
35 min

Nötfärsbiffar med tomat och aubergine

Ingredienser

  • 250 g bulgur
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 500 g nötfärs
  • smör till stekning
  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 1 st aubergine
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 390 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st tomater
  • 35 g salladsmix
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
  2. Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla någon minut. Blanda med ägg, salt, peppar och färs till en smet, forma till biffar. Stek i smör.
  3. Skala och hacka lök. Skala morötterna och skär i tärningar. Dela auberginen i större tärningar. Stek dem i olivolja. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela tomaterna och blanda med sallad och olivolja.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem