Nötköttsgryta med dragon och rostad potatis
332
Nötköttsgryta med dragon och rostad potatis
recipe
City Gross
45 min

Nötköttsgryta med dragon och rostad potatis

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 250 g morötter
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st purjolök
  • 500 g nötkött
  • 1 msk smör
  • 2 st lagerblad
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 dl vatten
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 2 tsk dragon
  • salt
  • svartpeppar
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och dela potatisen. Lägg den i en ugnsfast form och ringla över olivolja, salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Tvätta och slanta morötterna, skala och strimla löken. Skär purjolöken i bitar. Tärna köttet i ca 2x2 cm.
  4. Fräs morötter, lök, purjolök och kött i smör med lagerblad och vitpeppar i omgångar. Lägg över i en gryta.
  5. Häll på vatten och crème fraiche. Låt sjuda under lock i ca 20 min. Vänd ner dragon i såsen.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med rucola.
Tips från oss
Har du tid så låt din gryta sjuda länge på spisen så hinner alla smaker mogna mer på vägen. Glöm inte att skumma av köttet.

Varnings ikonAnslutningsproblem