Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Oxfilé med bearnaisesås
524.95
Oxfilé med bearnaisesås
recipe
90 min

Oxfilé med bearnaisesås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 600 g oxfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 800 g potatis
  • 100 g smör
  • 3 msk ströbröd
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl vatten
  • 7 st vitpepparkorn
  • 3 st äggulor
  • 250 g skirat smör
  • 2 tsk färsk dragon
  • 1 msk persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär tunna skåror i potatisen och lägg i en ugnsfast form. Smält smöret och pensla potatisen, ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Efter 20 minuter i ugnen, ska potatisen ut och penslas igen, strö sedan över ströbröd. Krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter igen.
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Lägg i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 150° och ställ in köttet i ca 50 minuter. Köttet är klart när det har 55–60° i innertemperatur. Bearnaisesås: Hacka löken, lägg den i en kastrull med vinäger, vatten, pepparkorn och dragon. Reducera till hälften.
  4. Sila och sätt vätskan över ett vattenbad. Rör i gulorna. Vispa och låt tjockna.
  5. Häll droppvis i smöret och vispa till en tjock bearnaise. Smaka av med salt och peppar

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem