Oxfilé med bearnaisesås
recipe
City Gross
90 min

Oxfilé med bearnaisesås

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

566,20 kr

Ingredienser

  • 600 g oxfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 800 g potatis
  • 100 g smör
  • 3 msk ströbröd
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl vatten
  • 7 st vitpepparkorn
  • 3 st äggulor
  • 250 g skirat smör
  • 2 tsk färsk dragon
  • 1 msk persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär tunna skåror i potatisen och lägg i en ugnsfast form. Smält smöret och pensla potatisen, ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Efter 20 minuter i ugnen, ska potatisen ut och penslas igen, strö sedan över ströbröd. Krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter igen.
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Lägg i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 150° och ställ in köttet i ca 50 minuter. Köttet är klart när det har 55–60° i innertemperatur.Bearnaisesås:
  4. Hacka löken, lägg den i en kastrull med vinäger, vatten, pepparkorn och dragon. Reducera till hälften.
  5. Sila och sätt vätskan över ett vattenbad. Rör i gulorna. Vispa och låt tjockna.
  6. Häll droppvis i smöret och vispa till en tjock bearnaise. Smaka av med salt och peppar

Varnings ikonAnslutningsproblem