Rostbiff med krämig potatisgratäng och champinjonsallad
270.4
Rostbiff med krämig potatisgratäng och champinjonsallad
recipe
City Gross
35 min

Rostbiff med krämig potatisgratäng och champinjonsallad

Ingredienser

  • 500 g rostbiff
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 4.5 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 800 g potatis
  • 250 g champinjoner
  • 0.5 st citron
  • 0.5 st rödlök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130 grader. Salta och peppra rostbiffen. Bryn den i smör och olja. Sätt in i ugnen och sätt i en stektermometer. Stek till önskad innertemperatur. När den visar 55 grader är rostbiffen rosaröd.
  2. Krossa vitlöken med baksidan av en kniv. Koka upp grädde, mjölk med vitlöken. Ta i salt och peppar.
  3. Skiva potatisen tunt med skalet på. Gärna med en grönsaksskärare.
  4. Lägg i potatisen i gräddkoket. Låt den stå och små bubbla. Rör hela tiden då det bränner lätt. Potatisen ska nästan gå helt klart och hela gräddkoket ska bli krämigt. Häll över i en ugnsfastform.
  5. Ta ut köttet och höj ugnstemperaturen till 220 grader. Sätt in potatisen och låt den bli gratinerad. Känn med en kniv så att den är mjuk, ca 10 min.
  6. Skiva svampen tunt, lägg på ett fat och pressa över citronen. Hacka löken och strö över den.

Varnings ikonAnslutningsproblem