Ryggbiff med grönkålssallad och citrusvinägrett
Ryggbiff med grönkålssallad och citrusvinägrett
recipe
City Gross
90 min

Ryggbiff med grönkålssallad och citrusvinägrett

Ingredienser

  • 800 g ryggbiff
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning
  • 100 g grönkål
  • 100 g rödkål
  • 200 g morötter
  • 30 g persilja
  • 70 g rucola
  • 100 g frysta sojabönor
  • 100 g valnötter

Citrusvinägrett

  • 1 st citron
  • 1 st lime
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 msk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Putsa och krydda köttet med salt och peppar. Stek det runtom i smör. Lägg i en ugnsfast form och laga klart tills köttet har en innertemp på 65 grader. Låt vila 10 min i bakplåtspapper.
  3. Strimla grönkålen och rödkålen fint. Skala och strimla morötterna fint. Blanda med hackad persilja, rucola och sojabönor. Rosta valnötter i en torr stekpanna och toppa salladen med dem.
  4. Vispa samman saft från citron och lime med dijon, olja och honung. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem